Ochtend

Initiatieven
3 x 3 Basketbal
Binnen 3×3 basketbal zijn spelers eigenaar van de processen en dus de sport, dus; verantwoordelijkheid nemen, flexibel zijn en beslissingen (durven) nemen. Vaardigheden die van pas komen op het speelveld, echter ook bruikbaar zijn in het dagelijkse leven daarbuiten. Het zijn diverse life-skills die 3×3 UNITES de deelnemers bijbrengt. Deze boodschap dragen we uit: Word eigenaar van je eigen spel! Let’s Play!
Fietsstad EnschedeFietsen is in. Steeds meer mensen die in Enschede wonen of werken, pakken de fiets. Op de fiets kom je overal. In de stad, bij het station, je werk of school, de sportclub of de Grolschveste. Via de F35 ben je voordat je het weet in Hengelo. Fietsen is ontspannend, snel en ook nog eens gezond!
Enschede is op weg om in 2020 een echte fietsstad te zijn. Daarom investeert de gemeente in goede en veilige fietsvoorzieningen. Onder de noemer van Enschede Fietsstad 2020 organiseren ze leuke acties en uitdagingen. Dat doen ze samen met ondernemers en lokale partners uit Enschede. Pak de fiets, want fietsen hóórt gewoon bij Enschede.
Op de GO Active route gaat Benjamin Groenwolt, projectleider Enschede iets vertellen over de fietsstad campagne, de app en het project dat ze met Sportaal en sportclubs hebben gedaan.
Inspiratiesessies
ASM/Skills Garden
Het ASM is een talentontwikkelingsmodel met een wetenschappelijke en praktisch onderbouwde visie op de ontwikkeling van bewegen. Voor valide en minder valide bewegers in de topsport, breedtesport & lifestyle, het bewegingsonderwijs, de gezondheidszorg en de sector kunst & cultuur. Het landelijke breed gedragen en ondersteunde model is ontwikkeld door René Wormhoudt en Prof. dr. Geert Savelsbergh en is in 2012 gepubliceerd in een Nederlandstalig boek. Meer informatie: www.athleticskillsmodel.nl.
Zij hebben het wetenschappelijk en praktisch onderbouwde Athletic Skills Model (ASM) ontwikkeld, dat op lokaal niveau blijvende oplossingen biedt voor de uitdagingen uit het Nationaal Sportakkoord 2019. Meer informatie op de downloadpagina: https://www.athleticskillsmodel.nl/sportakkoord-2019/
De Skills Garden Almere Haven is een recent opgeleverd sport- en beweegpark in ontstaan vanuit de visie waar veelzijdig bewegen en aanpassingsvermogen vanuit het Athletic Skills Model (ASM) centraal staan. Kwalitatief bewegen en samenzijn in een parkomgeving; de Skills Garden is dé plek voor de (on)georganiseerde beweger, bewegingsonderwijs, revalidatie, spelende kinderen, sportverenigingen en nog veel meer…. Uitdaging en plezier voor alle doelgroepen!
Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de sprekers.

Middag

Initiatieven
Beweegchallenge Diepenheim
Beweegchallenge Diepenheim vertelt jullie in het kort op welke manier zij sport en bewegen in de openbare ruimte stimuleren.
Frisbee te leen kastjesDe afgelopen negen jaar hebben de Bluefingers Ultimate laten zien dat de Frisbee sport in Zwolle op de kaart staat! Ondanks al onze inspanningen moeten wij naar onze mening nog te vaak uitleggen hoe leuk onze sport is. En daar waren wij eigenlijk wel een beetje klaar mee 😉
Daarom hebben we de afgelopen twee zomers op zeven plekken in Zwolle een Frisbee-te-leen-kastje® opgehangen.
Vier frisbees hangen er nog altijd. Eén frisbee is opgegeten door een hond. En van de laatste twee frisbees hopen we heel erg dat er door iemand heel veel mee gespeeld wordt…We hebben heel erg genoten van alle reacties op die guerilla actie. Mensen waren verbaasd, soms sceptisch, maar vooral heel erg vaak blij verrast.
Tientallen berichten op facebook, likes op instagram, andere frisbee-clubs die ook Frisbee-te-leen-kastjes® ophangen, live op de radio bij Coen&Sander, etc!
Voor de bekendheid van de Bluefingers en onze sport was dit een hele doeltreffende actie.
Maar…. Het grootste plezier hadden we toen we doorkregen hoe veel er met de frisbee werd gespeeld!Hoeveel werden er gestolen? Wat was het marketing-budget? Wat leverde het nu eindelijk op voor de Club? Wat werkte wel? Wat werkte niet? Bluefinger Erik van der Spek vertelt je graag meer over zijn Frisbee-te-leen-kastje® avontuur!
Inspiratiesessies
Keuze: Toegankelijkheid in de buitenruimteVoorzieningen in de buitenruimte zijn vaak niet inclusief en toegankelijk voor iedereen. Hoe kun je er nu voor zorgen dat openbare voorzieningen zoals een speeltuin en een basketbalveldje een universal design krijgen, zodat ook die ene rolstoelgebruiker en slechtziende mensen daar gebruik van kunnen maken.
In deze workshop legt Marianne Dijkshoorn op inspirerende wijze uit hoe simpel toegankelijkheid kan worden gerealiseerd in een nieuwe faciliteit, zodat iedereen van dezelfde faciliteit gebruik kan maken, zodat er niet meerdere faciliteiten voor meerdere doelgroepen hoeven te worden gecreëerd en dat werkt kostenbesparend. Marianne geeft tijdens deze workshop praktische tips over de realisatie van een buitenruimte die door iedereen gebruik kan worden.
Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de spreker.
Keuze: Aan de slag met de omgevingsvisieIn deze workshop vertelt Joost Rengers je meer over hoe ze in de gemeente Zwolle aan de slag zijn gegaan met de omgevingsvisie. Uiteraard wordt er binnen deze workshop ingezoomd op de relatie tussen sport en bewegen en de omgevingsvisie. Op welke manier richten zij die openbare ruimte in, zodat deze uitdaagt tot sporten en bewegen?
Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de spreker.