Marianne Dijkshoorn

Hoe kan een faciliteit in de buitenruimte voor iedereen toegankelijk worden?

Inleiding
Voorzieningen in de buitenruimte zijn vaak niet inclusief en toegankelijk voor iedereen. Hoe kun je er nu voor zorgen dat openbare voorzieningen zoals een speeltuin en een basketbalveldje een universal design krijgen, zodat ook die ene rolstoelgebruiker en slechtziende mensen daar gebruik van kunnen maken?

In deze workshop legt Marianne Dijkshoorn op inspirerende wijze uit hoe simpel toegankelijkheid kan worden gerealiseerd in een nieuwe faciliteit, zodat iedereen van dezelfde faciliteit gebruik kan maken zodat er niet meerdere faciliteiten voor meerdere doelgroepen hoeven te worden gecreëerd en dat werkt kostenbesparend. Marianne geeft tijdens deze workshop praktische tips over de realisatie van een buitenruimte die door iedereen gebruikt kan worden.

Achtergrondinformatie
Marianne Dijkshoorn is een toegankelijkheidsdeskundige en zij schreef in 2018 het boek ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’ waarin zij concrete adviezen geeft over hoe festivalterreinen voor iedereen toegankelijk kunnen worden. Diverse gemeenten hebben haar gevraagd om mee te werken aan een herinrichtingsplan voor een woonwijk of openbare ruimte zoals een park om daarin de openbare faciliteiten zoals een speeltuin, milieupark en skatepark toegankelijk te maken voor iedere wijkbewoner.
Marianne heeft kennis van toegankelijkheid voor mensen met een beperking in de breedste zin van het woord, het VN-Verdrag Handicap en zij zorgt ervoor dat iedere doelgroep zich welkom voelt. Dit doet zij vanuit een basis van communicatie en gastvrijheid.

Website: geenbeperkingmeer.nl
Linkedin: www.linkedin.com/in/mariannedijkshoorn/
Twitter: twitter.com/mariandykshoorn
Twitter: twitter.com/toegankelykheid