Marian Freriks

Runspiration om meer uit het leven te halen!

Inleiding
Kuier deur richt zich op mensen die weinig tot niet bewegen en als gevolg daarvan gezondheidsklachten hebben.
Door inzet van wandelen als middel streven we naar gedragsverandering die stand houdt. Gedrag moet veranderen in een gewoonte om te beklijven.

Bij Runspiration maken we daarvoor gebruik van de componenten motivatie, focus, variatie, een uitdagend doel en plan en een omgeving met de juiste impulsen. Dit zijn componenten die eraan bijdragen dat het nieuwe gedrag wordt volgehouden.
In mijn presentatie zoom ik op een aantal componenten in, die ervoor zorgen dat Runspiration succesvol is in de gemeenten Hellendoorn en in het dorp Holten.

Achtergrondinformatie

De professionele hardloop carrière waarvoor ik na mijn studie koos, heeft me gevormd. Sporten en bewegen zijn de rode draad in mijn leven. Met training en beweegprogramma’s zet ik al ruim 20 jaar mensen letterlijk in beweging. Mijn frustratie was jarenlang dat fysieke training vaak niet voldoende bleek om nieuwe gewenste gewoontes vol te houden. Gedragsverandering is nodig wanneer je doelen in het leven wilt behalen.
Als vitaliteitscoach weet ik nu, dat er naast bewegen nog veel meer nodig is voor duurzame gedragsverandering. Met die kennis en ervaring help ik anderen om meer uit het leven te halen.

Website: www.runspiration.nl